Prva internet berza posvecena kucnim ljubimcima.
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Ukoliko ne zelite da ostaneete prijavljeni.   Odjava
  Početna strana sajta zooberza. Specijalizovanog internet sajta za oglašavanje kućnih ljubimaca.   Početna
  Pogledajte kakvi su nasi uslovi reklamiranja.   Reklamiranje
  Pogledajte kakvi su uslovi koriscenja.   Uslovi korišćenja
  Ko stoji iza sajta ZOOBerza   O nama
  Pisite nam vase sugestije, pitanja, pohvale i kritike.   Kontakt
Časopisi
  KUCNI LJUBICI - Revija MOJ PAS  ZOO HOBBY - MOJ PAS
  Časopis za prave hobiste. ZOV.  NOVOSTI ZOV
  Pet Magazin je časopis koji analizira aktuelna pitanja i o njima ima svoj stav.  PET MAGAZIN
STATISTIKA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:35215
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:19014
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

IZVOR TEKSTA: Časopis Leonardo Show Dog
 •  [o izvoru] [svi tekstovi]

Najmanji pas na SVETU!

 

 

Lizburg (FLORIDA) - Denser ("plesač") je dugodlaka Čivava koja će se uskoro pridružiti ekipi “Ginisovaca”. Ovaj maleni pas je visok samo 10,16 cm i težak 510 grama, što ga čini najmanjim psom na svetu. Prema sadašnjim podacima Ginisove knjige rekorda, najmanji pas je Danka Kordak iz Slovačke, koja je bila visoka 12,6 cm do grebena. Denser je rođen 8. juna 2006. godine i nije mogao da zatraži i dobije titulu pre proslavljenog prvog rođendana.

Komšije porodice Gomes su izbacile i ostavile gravidnu ženku Čivave i tako je osudili na smrt. Međutim, dobri ljudi su spasili kerušu i, dve nedelje kasnije, ona se oštenila. Prvo štene je bilo sasvim normalne veličine. Ali dva sata kasnije, stigao je na svet Denser. „Bio je više nego duplo manji od svoje sestre. Bio je veličine mog palca", priča Dženi Gomes Nakon njega, nije bilo više štenaca i Gomesovi su udomili Denserovu sestru a njega i njihovu majku zadržali. Veterinari su sugerisali da bi maleni psić trebalo da bude uspavan, jer je imao ozbiljnih zdravstvenih problema i u takvom stanju nije imao velike šanse da preživi. Ni Dženi nije očekivala da će se Denser izboriti za život. Ali ipak mu je dala šansu da se za njega bori. Sada je Denser veseo i srećan pas koji voli ljude i uživa u druženju. Jako je osetljiv i njegovi vlasnici stalno moraju da paze da se ne povredi u igri ih u kontaktu sa drugim (većim) psima. Njegov jedini zdravstveni problem trenutno je niska koncentracija šećera u krvi. Jedan čovek im je ponudio 5,000 dolara za psa, ali Gomesovi nisu na to pristali - ljubav se ne prodaje.

 

Copyright - CerkezNET - 2008. All rights reserved.